Nathalie in gesprek met Kelly Himbrecht van Sentiq... Dank je wel Kelly!

Vandaag ben ik verheugd iemand voor te stellen die een fundamentele rol heeft gespeeld in mijn eigen reis naar zelfinzicht en -ontwikkeling door middel van opstellingenwerk: Nathalie Verlinde

Mijn eerste kennismaking met de kracht van opstellingenwerk vond plaats in haar praktijk. Als een persoon die alles graag mentaal begrijpt maar ook sterk intuïtief is, was deze ontmoeting voor mij zowel uitdagend als verrijkend. De weg van mijn hoofd naar mijn buik is de langste reis die ik ooit heb ondernomen (en nog altijd aan het ondernemen ben ☺️). Hoewel ik al enige ervaring had met energetisch werk, onthulde de benadering van Nathalie een noodzakelijke diepte. Tijdens deze sessies werden er dingen zichtbaar waar ik niet omheen kon. Het was een uitnodiging om niet langer alles te willen begrijpen, maar om de 'energie' haar helende werk te laten doen. Na verschillende keren begon ik een duidelijke verschuiving te merken in diverse aspecten van mijn leven. 

Ook mijn dochter vond na een paar sessies haar kracht terug en stond sterker in haar schoenen - een prachtige transformatie om te zien. 

Opstellingenwerk is voor mij geen quick fix, maar eerder een unieke poort naar innerlijke beweging en groei. Met de fijngevoelige begeleiding van Nathalie, heb ik geleerd de controle los te laten en de diepere stromen van mijn leven te omarmen.  


Nathalie Verlinde heeft een passie voor systemisch en energetisch lichaamswerk. Ondertussen heeft ze hier ook haar beroep van gemaakt. Sinds kort woont ze in Wortegem-Petegem en binnenkort zal ze daar ook haar werkzaamheden voortzetten op deze prachtige plek in de natuur. 

Wat heeft opstellingswerk jou gebracht? 

Mijn eerste ervaringen met opstellingen vonden een tiental jaren geleden plaats. Ik had me ingeschreven voor een opleiding zonder te weten wat die me zou brengen, maar ik voelde dat ik daar moest zijn. Sindsdien is niets meer hetzelfde. Ik kreeg vooral inzichten en helderheid in mijn familiesysteem en hoe de dynamieken binnen dit systeem blokkades in mij veroorzaakten, waardoor ik niet mijn volledige potentieel kon leven. Het bracht me bij mijn kern, bij wie ik werkelijk ben en wat ik hier in dit leven te doen heb. Opstellingswerk valt niet te begrijpen met het hoofd. De heling vindt plaats binnen in jou. 

Wanneer voel jij je als vrouw het 'krachtigst'? 

Misschien klinkt het vreemd, maar sinds ik bezig ben met het ontwikkelen van de mannelijke energie in mij, voel ik me steeds krachtiger. Voor mij was het tijd om te onderzoeken wat 'vrouw zijn' nu precies inhoudt, los van alle voorschriften. Sinds ik weet dat beide energieën in ons aanwezig kunnen en mogen zijn, en ik daarmee aan de slag ga, voel ik me krachtiger dan ooit tevoren. 

Hoe kom je weer in contact met jezelf? 

Dat doe ik door meditatieoefeningen, aardingsoefeningen, mijn lichaam voelen, vertragen, mijn naam luidop te zeggen en vooral door in het hier en nu te zijn, te ademen in het moment. 

Wat is jouw favoriete zintuig en waarom? 

We beschikken allemaal over meer dan vijf zintuigen. Dat leren we niet op school, maar ze zijn er wel. Juist die niet of minder bekende zintuigen genieten mijn voorkeur: intuïtie en proprioceptie. Intuïtie is een weten zonder te weten waarom je het weet. Wanneer je in het hier en nu bent, popt zomaar een zin, een lied of een geur op en deze komen je iets vertellen, helpen om die onderbewuste laag aan te spreken en er connectie mee te maken. Proprioceptie is het zintuig waarmee je jezelf kunt voelen; je lichaam is een soort van instrument dat je aanwijzingen geeft. Het zijn mijn favoriete zintuigen omdat ze mijn voertuig zijn bij het systemisch en energetisch lichaamswerk. 


Start hier met schrijven...

De verhuis is een feit!